curver-logo

CURVER staat voor Innovatie en Duurzaamheid

CURVER staat voor Innovatie en Duurzaamheid

CURVER is waarschijnlijk het bekendste merk als het gaat om kunststof producten gemaakt voor dagelijks gebruik. Als verantwoord en milieubewust bedrijf heeft CURVER innovatie en duurzaamheid altijd gezien als belangrijke prioriteiten.

Meer dan 70 jaar geleden is CURVER begonnen en is tegenwoordig een internationale speler gespecialiseerd in de productie en verkoop van kunststof huishoudelijke producten voor thuis en is nu marktleider in Europa en daarbuiten.

De missie

De mensen bij CURVER hebben er hun missie van gemaakt om kunststof producten te maken die het alledaags leven makkelijker maken. Uiteraard wordt hierbij niet voorbijgelopen aan een verantwoorde en duurzame aanpak van het bedrijf, zowel met betrekking tot de producten die zij aanbieden als de werkomstandigheden van hun werknemers. Het was een van de eerste industriële producenten van plastic producten die gevaarlijke materialen heeft geweerd uit het productieproces. Lood, kwik en andere zware metalen zijn al in de jaren 80 verboden. Tegenwoordig zijn al hun producten vrij van alle soorten weekmakers, BPA en pvc.

Daarbij geven zij de voorkeur voor het gebruik van PP (plastic van polypropyleen). Polypropyleen wordt aangeduid door het Möbius-lint en het bijbehorende nummer 5. Dit soort plastic is eenvoudig te recyclen. Dit type plastic heeft een eigen universeel en specifiek recyclingkanaal.

3R concept

“Reduce, Reuse, Recycle. CURVER past het 3R-concept altijd toe voor haar producten: Reduce, Reuse en Recycle. Hiermee wordt gegarandeerd dat er rekening mee wordt gehouden bij ontwerpen van de producten, de productie ervan en het informeren van de klanten.”

Vrij vertaald komt het neer op de volgende drie voornaamste duurzaamheidsprincipes: menselijkheid, milieuvriendelijke productie en klanttevredenheid.

Het maakt niet uit of het gaat om het organiseren van de koelkast, het opruimen van de keuken, je bureau, de slaapkamer van de kinderen of zelfs de was, zij hebben allerlei trucjes en ideeën ter beschikking om je woning netjes en opgeruimd te houden! Hou je van opruimen? Organiseren? Is het voor jou zo dat “alles zijn plek heeft en er één plek is voor elk ding”?

De nieuwste productlijn is de SMART lijn uit 2017.

De nieuwe generatie van vershouddozen, 100% hermetisch en hygiënisch!
SMART TO GO – ontworpen voor al uw lunch-behoeften, met verschillende vormen en maten om aan te passen aan allerlei lunch maaltijden
SMART MICROWAVE – ontworpen om te verwarmen, ontdooien en te stomen in de magnetron dankzij de specifieke ventiel op de deksel
SMART FRESH – geheel transparante vershouddozen om de inhoud sneller en makkelijker te herkennen. Handig om al uw eten in de koelkast te bewaren.

Voor meer informatie over het bedrijf CURVER en wat zij doen klik dan hier.

Hieronder vind je een overzicht van alle CURVER producten die je bij plasticbak.nl kunt vinden