sistema-microwave-lijn

Koken in de Magnetron met speciale magnetron bakjes

Koken in de Magnetron met speciale magnetron bakjes De magnetron is een niet meer weg te denken stuk gereedschap in onze keukens. De snelheid waarmee voedsel kan worden bereidt sluit geheel aan bij de snelheid waar mee onze maatschappij gaat en daar mee ons leven.

Koken met een Magnetron oven kan grote voordelen hebben en zeker als je al haast hebt of als je geen zin hebt om te koken maar wel kliekjes hebt die je wilt opwarmen. De magnetron is ook een uitkomst voor 1 persoonshuishoudens. Koken voor jou alleen is vaak duurder dan koken voor meerdere mensen tegelijk. Het is dus zeer prettig als je wat ruimer kan koken en dit kan bewaren in de vriezer. Als je dan trek hebt of je hebt haast heb je toch altijd een voedzame maaltijd die binnen in paar minuutjes klaar is.

Magnetron meer dan een opwarmoven

Toch is een Magnetron oven niet alleen maar een “opwarm oven”. Met de juiste gereedschappen kun je met een magnetron veel meer dan alleen maar water aan de kook brengen op kliekjes opwarmen. Wat daarbij wel belangrijk is , is dat je de juiste voedsel containers gebruik in de Magnetron. Stel je voor een plastic bakje vol tomatensoep, heerlijk toch ? Even snel opwarmen en heerlijk een lekkere warme kop soep op peuzelen.

Tot je echter terug komt bij de Magnetron om vervolgens te ontdekken dat er meer soep aan de binnen kant van de Magnetron oven zit dan dat er nog in het bakje zit. Omdat een magnetron voedsel van binnen uit verwarmt wil die warmte er ook uit en dat gebeurt dan ook in de vorm van bubbels en spetters. En dat is alleen nog maar bij het opwarmen van een lekkere kom soep. Misschien denk je weet je wat de oplossing is simpel we doen de deksel op het bakje.

Mis gedacht, het resultaat is een leeg bakje en een magnetron die van een geheel nieuwe bekleding is voorzien aan de binnenzijde. Hoe komt dit ? Door opbouw van druk, het eten wordt warm de lucht zet uit en als de druk groot genoeg is springt de deksel los met explosieve gevolgen voor uw magnetron oven.

De kip of het ei

Heeft u wel eens geprobeerd een ei te koken in de magnetron oven ? Zou ik ook zeker niet zomaar doen maar dan zie je het explosieve effect wel heel goed. Kip klaarmaken in de magnetron is ook geen makkie, als je niet oplet word jouw prachtige kipfilet als snel getransformeerd tot schoenzool. Kortom het bereiden van voedsel in de magnetron kan een uitkomst zijn mits je het op de juiste manier doet. En zoals met elke manier van eten bereiden moet je er even bij blijven. Maar de technologie heeft niet stil gezeten sinds de eerste Magnetron ovens op de markt kwamen.

Innovatieve fabrikanten

Fabrikanten van voedsel containers zoals Curver, Iris, Sunware en Sistema hebben zich hard ingezet om zogenaamde “Magnetron ontploffingen” tegen te gaan en de Magnetron oven netjes schoon te houden ook nadat er voedsel in is bereid. De sleutel zit in de afsluiting van de magnetron bak die moet stevig zijn om de druk aan te kunnen die ontstaan tijdens de verwarming van de inhoud. Echter als de druk te hoog wordt zou het deksel nog steeds los komen maar ook daar werd iets op gevonden. Net als bij een snelkookpan moet een magnetron bak een manier hebben om te overtollige druk af te voeren. En daar is een ventiel de beste optie voor is gebleken. Het ventiel opent zichzelf als de druk te hoog wordt en laat daarmee het te veel aan warmte en druk weglopen.

Is elke plastic bak een magnetron bak ?

Nee zeker niet. Voor gebruik in de magnetron heb je echt bakjes nodig die magnetron bestendig zijn anders kom je voor vreemde verassingen te staan. Normale plastic bakjes die niet magnetron bestendig zijn zullen smelten en verbranden met alle gevolgen van dien. Het is niet voor niets dat er speciale magnetron bakjes op de markt zijn. Gewoon plastic geeft giftige dampen af wanneer het verhit wordt die niet alleen in jouw voedsel gaan zitten maar die zich ook verspreiden door je huis. Het gebruiken van niet magnetron bestendige bakjes kan resulteren in brand als je er even niet op let. Zelfs al blijft het bakje heel in behoud het zijn vorm dan is het niet zichtbaar of er schadelijke stoffen zijn vrij gekomen bij de verhitting. Dat is een risico dat je niet moeten willen nemen.

Ons advies is dan ook gebruik alleen magnetron bestendige bakjes in de magnetron oven. Speciale magnetron bakken Tegenwoordig kun je voor elke voedsel bereiding wel een bakje vinden wat geschikt is voor koken in de magnetron. Er zijn zelfs bakjes verkrijgbaar waar mee je eieren kunt koken in de magnetron en ook het “bakken” van cake is mogelijk in de magnetron met de juiste magnetron bak. Bij plasticbak.nl hebben wij een ruime sortering aan magnetron geschikte bakken en bakjes. Als je meer wilt zien van onze magnetron bakken klik dan hier