Sunware

Bij Sunware is maatschappelijk verantwoord ondernemen is een keuze

Sunware_40jaarBij Sunware is maatschappelijk verantwoord ondernemen is een keuze.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, je hoort deze term steeds vaker, in gesprekken over en rond om het milieu maar wat is dat nou eigenlijk ? In het kort komt het er op neer dat je onderneemt en daarbij rekening houd met wat jouw product of productie proces voor invloed heeft op het milieu en onze directe leefomgeving. Maar dat is wel heel kort door de bocht.

Neem nou plastic. Een geniale uitvinding dachten we ooit, totdat we erachter kwamen dat het misschien toch ook wel nadelen kon hebben. Tegenwoordig is de discussie rond om plastic afval in onze ocean een hot topic en terecht. Toch zijn er ook positieve kanten aan zo een verhaal. Neem bij voorbeeld een producent als Sunware, al 40 jaar een groot plastic fabrikant die allerlei plastic producten op de markt brengt. Sunware heeft er voor gekozen om het gehele productie proces onder de loep te nemen en te vergroenen om zo een zo minimaal mogelijk invloed op het milieu achter te laten.

Daarnaast is Sunware aangesloten bij het Gesamtverband Kunststoff Verarbeitende Industrie (GKV) waarmee Sunware zich conformeert aan de opgestelde “code of conduct”, waarbinnen de aangesloten ondernemingen verklaren zich te houden aan de principes van het ethisch en moreel zaken doen.

Een van de redenen dat plasticbak.nl producten van Sunware promoot heeft hier ook alles mee te maken. Ook promoten wij plastic producten, wij zijn van mening dat als je het “goede” plastic op een goede duurzame manier gebruikt, plastic niet perse slecht hoeft te zijn. Zolang het recyclebaar plastic is, dat je voor langere duur gebruikt en dus niet voor eenmalig gebruik.

100% recyclebaar

Alle materialen die Sunware voor de productie van hun producten gebruiken, van product tot verpakkingsmateriaal, zijn 100% recyclebaar en dat zien wij graag. Daarnaast zijn Sunware producten BPA vrij wat betekent dat er geen gevaarlijke weekmakers zoals Bisphenol A worden gebruikt in Sunware producten.

Daarnaast besteed Sunware veel aandacht aan het minimaliseren van de effecten van hun activiteiten op het milieu. Zo maken zij tijdens het productieproces gebruik van gecertificeerde grondstoffen en streven we ernaar om de hoeveelheid restafval tot een minimum te beperken. Doordat de productie in Nederland plaatsvindt en het vervoer van grondstoffen en eindproducten dus een korte weg moet afleggen, wordt de uitstoot van CO2 significant geminimaliseerd. Door deze lokale productie hebben zij ook beter grip op de naleving van de normen bij onze spuitgieters met betrekking tot verspilling van grondstoffen en de recycling van het restmateriaal.

Bij plasticbak.nl worden wij blij van dit soort statements. Het is ook niet voor niets dat Sunware een marktleider is in Nederland

Daarnaast heeft Sunware Maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel

Zo is Sunware ook een KWF Zakenvriend. Als KWF zakenvriend steunt Sunware onderzoek naar kanker. Met een vast maandelijks bedrag voor wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling van “KWF Fellows”. Mede hierdoor kunnen talentvolle jonge onderzoekers ervaring opdoen in wetenschappelijk kankeronderzoek en/of de specialistische behandeling van kanker en zo een belangrijke bijdrage leveren aan de strijd tegen deze ziekte.

wil je hier meer over weten volg dan deze link

Maar ook buiten Nederland is Sunware actief op maatschappelijk gebied. Sunware ondersteunt namelijk ook nog de Cambodia Dutch Organisation.

“Als bedrijf vinden wij het belangrijk om bij te dragen aan het welzijn van mensen in andere delen van de wereld. Sunware ondersteunt daarom de Cambodia Dutch Organization, een non-profit organisatie die met verschillende vrijwilligersprojecten de allerarmsten in Cambodja helpt. Drijfveer daarbij is het zelfredzaam maken van de bevolking zodat er op langere termijn minder of zelfs geen hulp meer nodig is.”

De Cambodia Dutch Organisation zet zich in voor scholing voor Cambodjaanse kinderen. In 2015 is eer een project gestart voor uitbreiding van een schoolgebouw waar kinderen uit de omgeving scholing zullen krijgen. De stichting doet nog veel meer goed werk zoals renovatie van gebouwen, het slaan va waterputten en dat is allemaal met heet doel om de lokale bevolking meer zelfredzaam te maken.

Wil je hier meer over weten  klik dan de volgende link aan http://www.cambodia-dutch.org/

Tot slot willen wij Sunware nog even feliciteren met hun 40 jarig bestaan. 40 jaar top producten leveren is niet makkelijk dus proficiat met het behalen van deze mijlpaal.

Hieronder zie je zomaar wat Sunware producten die je bij ons kunt krijgen

Wil je alles van Sunware bekijken dat kan ook. Ga dan naar de Sunware merk pagina