Plastic recyclen is een must

Wereldwijd wordt er plastic gebruikt en na gebruik afgedankt. Dat afgedankte plastic moet ergens heen en het liefst op een gecontroleerde manier en dus niet in grachten, zeeën en bossen etc. Van gerecycled plastic kunnen wij zoveel nieuwe producten gemaakt worden dat het simpelweg belachelijk is om het zo maar weg te gooien. Niet alleen is het een belasting op het milieu maar het is ook een belasting op onze economie. Plastic recyclen is niet alleen maar zorgen dat het niet in de natuur terecht komt, het is een nieuwe bron van inkomsten na recycling omdat er nieuwe producten uit gemaakt worden.

Niet al het plastic is even makkelijk te verwerken tot nieuwe producten maar toch is vrijwel iedere plasticsoort wel te gebruiken om bijvoorbeeld parkbankjes van te maken die niet alleen gerecycled zijn maar die ook nog eens heel duurzaam zijn. Dat is maar een voorbeeld zo worden er ook plastic paaltjes uit gemaakt voor langs de wegen. Waarom zou je bomen kappen als je plastic kunt gebruiken ja toch?

Plastic Heroes houd zich bezig met inzamelen van plastic en het recyclen ervan. Op hun website wordt uitvoerig beschreven waarom wij moeten recyclen en wat de voordelen ervan zijn. Ook laten zij zien wat er allemaal van plastic afval gemaakt kan worden en dat is waarschijnlijk meer dan je zelf denkt. Als wij ons milieu en onze zeeën willen beschermen en willen voorkomen dat de plastic soep in onze oceanen nog groter wordt dan is recyclen de enige juiste manier als je het mij vraagt.

Recyclen betekent ook dat er minder schadelijke stoffen in onze zo belangrijk lucht terecht komen. Minder Co² in de lucht betekent minder opwarming van ons klimaat. Maar het betekent ook besparen op het uitputten van onze natuurlijke grondstoffen als olie. Hergebruiken van plastic heeft dus vele malen meer voordelen dan het gewoon achteloos weggooien.
Door van plastic verpakkingen weer grondstoffen te maken voor nieuwe plastic verpakkingen en producten, besparen wij op fossiele grondstoffen.

Deze voorbeelden spreken tot de verbeelding hoe je met het inzamelen en recyclen van plastic verpakkingen het milieu een handje helpt.

Shampoo  1 SHAMPOOFLES NAAR PLASTIC HEROES = 26 UUR BRANDEN 6 W SPAARLAMP Lamp
Boodschappen 1 HEEL JAAR VIA PLASTIC HEROES INGEZAMELD KUNSTSTOF PER PERSOON = 57 KM AUTORIJDEN Auto
Gezin 1 HEEL JAAR VIA PLASTIC HEROES INGEZAMELD KUNSTSTOF VAN ALLE HUISHOUDENS IN NL = ELEKTRICITEIT 100.000 HUISHOUDENS Electro